Bralno društvo Primorske

Kontaktna oseba: Nadja Mislej Božič
Elektronski naslov: Nadja.Mislej-Bozic@guest.arnes.si
Tel.: 031351830

Bralno društvo Primorske je v sodelovanju s Kosovelovo knjižnico Sežana in njenimi enotami organiziralo in izvedlo naslednje prireditve:
- Ob kulturnem prazniku je 17. 2. 2009, v Kosovelovi knjižnici v Sežani, odgovorni in glavni urednik Mitja Čander predstavil knjižno bero Študentske založbe za leto 2009.
- V letu 105. obletnice rojstva pisatelja in psihiatra, dr. Bogomirja Magajne, je bilo 27. 3. 2009, v Knjižnici Divača peto literarno srečanje z naslovom SILNOST TEGA ŽIVLJENJA, na katerem so sodelovali: dramski igralec in književnik Aleksij Pregarc z branjem odlomkov iz Magajnovega dela Graničarji in Pregljevega dela Na terasi babilonskega stolpa, vodja Knjižnice Divača Magda Bezlaj v pogovoru s književnikom in pisateljevim nečakom Ivkom Spetičem – Magajno, Dijana Matković v pogovoru s književnikom Sebastijanom Pregljem o njegovem najnovejšem delu, ki je izšlo v zbirki Beletrina pri Študentski založbi v letu 2008. Direktor založbe Ad Pirum Anton Marn je predstavil monografijo o slikarki Olgi Knez – Milojkovič, ki je prisotne povabila k ogledu računalniško predvajanih slik, ob živi glasbeni spremljavi Ane Marinković s flavto. Navzoče sta pozdravila župan Občine Divača Matija Potokar ter predsednica Bralnega društva Primorske in ravnateljica Kosovelove knjižnice.
Z izvedbami v sodelovanju smo se izognili materialnim stroškom in avtorskim honorarjem, ki so jih v teh primerih pokrili Kosovelova knjižnica in njeni ustanovitelji, Občina Sežana in Občina Divača. Ob ubadanju z vsebino prireditev smo manj časa namenili pridobivanju novih članov in navduševanju za delo v Bralnem društvu Slovenije oziroma Primorske. Dobrodošla je pobuda s posveta na dan pismenosti v Ljubljani, da Bralno društvo Primorske organizira v naslednjem letu srečanja v Primorju, na Krasu in na Tolminskem.
Nadja Mislej-Božič, predsednica Bralnega društva Primorske

Na vrh strani